Kerkdienst beluisteren of bekijken

Met ingang van 1 sept. 2010 hebben wij een moderne opvolger van de verouderde kerktelefoon in gebruik genomen, 'kerktelefoon via internet'. Kunt u een kerkdienst niet bijwonen, dan kunt u deze direct, of later, beluisteren via internet. Dit kán met een mobiel apparaat (smartphone, tablet) of een computer, maar ook m.b.v. een eenvoudig te bedienen kastje wat wij voor u op uw telefoonaansluiting kunnen aansluiten.

Kerkdienst bekijken.
Zolang het vanwege de coronacrisis niet mogelijk is de kerkdiensten bij te wonen, zullen wij proberen de diensten uit te zenden incl. beeld. Voor Goede Vrijdag en Pasen krijgen we daarbij wsch. professionele hulp, zodat de kwaliteit naar behoren is. Voor de overige diensten (iig. vanaf 5 t/m 26 april) zullen we het wat amateuristischer moeten doen, waarbij de kwaliteit acceptabel zal zijn. Mocht u de kwaliteit te laag vinden, dan kan er altijd nog 'gewoon' geluisterd worden via onderstaande methodes.
Het bekijken van de dienst kan op deze pagina.

Kerkdienst beluisteren mbv. een 'app'
De eenvoudigste manier om naar een kerkdienst te luisteren is via een app op uw smartphone of tablet. U kunt daarmee een actuele dienst beluisteren, maar ook die van de 8 weken er aan voorafgaand. U kunt in de app onze kerk als 'favoriet' instellen, zodat u na starten van de app direct de uitzendingen van onze kerk te zien krijgt.
De app voor Android apparaten kunt u hier laten installeren, de app voor Apple apparaten kan hier geïnstalleerd worden.

Kerkdienst beluisteren via een computer
M.b.v. een computer welke op internet is aangesloten, kunt u een uitzending direct beluisteren, of na de uitzending deze achteraf beluisteren.

Direct luisteren
 • Direct luisteren gaat het handigste via de website KerkdienstGemist.nl.
  Nadat u daar op de afspeelknop geklikt heeft, krijgt u óf de directe uitzendig te horen, óf, als er nog geen directe uitzending is, een mededeling. De mededeling wordt automatisch herhaald totdat de uitzending begint. U kunt echter ook de mededeling beëindigen en later (als op het scherm staat dat de uitzending begonnen is) weer op de afspeelknop klikken.
  Bij deze manier van luisteren kunt u de uitzending niet pauzeren, u kunt wel stoppen en later weer 'aanhaken' (u mist dan dus een stuk).
 • Direct luisteren kan ook door te klikken op deze link.
  Hierna wordt automatisch op uw computer het programma opgestart waarmee mp3 bestanden beluisterd kunnen worden (bijv. Windows Media Player). Ook hier kunt u de mededeling krijgen dat er geen uitzending is. In tegenstelling tot wat er gezegd wordt, wordt de mededeling echter niet automatisch herhaald. Door regelmatig op de afspeelknop te klikken, kunt u horen of de uitzending al begonnen is.
  Bij deze manier van luisteren is de uitzending wél te pauzeren; u kunt dus even stoppen met luisteren en later weer verder gaan, zonder iets te hoeven missen.
Achteraf luisteren
 • U kunt diensten ook achteraf beluisteren. Het overzichtje van beschikbare opnamen ziet u hieronder. Een opname is direct na de uitzending al beschikbaar.
 • Gebruiksvriendelijker achteraf luisteren kan via de website KerkdienstGemist.nl.

Op de dag van een uitzending verschijnen de 'luisterlinks' ook op de Homepage, bij de aankondiging van de dienst in de Agenda.

Kerkdienst beluisteren via een 'luisterkastje'
Heeft u geen computer, of wilt u die niet gebruiken voor het beluisteren van kerkdiensten, dan kunt u gebruik maken van een zgn. LUKAS (afkorting van LUisterKAStje). Deze kan op verzoek bij u thuis geplaatst worden. Ook met het kastje kunt u een bezig zijnde kerkdienst beluisteren (direct of later) en één of meerdere diensten uit het recente verleden. Voor het aanvragen van een LUKAS, kunt u gebruik maken van onderstaand e-mailadres.

Voor meer inlichtingen: