Nieuws vanuit de kinder- en jeugdkerk  

Hoera, sinds een paar weken hebben we weer gewoon kinderkerk zoals we dat gewend waren. Een paar weken daarvoor waren we al gestart met de kinderkerk, alleen waren we voor u niet zichtbaar. Omdat de kinderen ook mee werden geteld met het maximaal aantal bezoekers dat aanwezig mocht zijn tijdens een kerkdienst, hadden we besloten om met de kinderen geheel een eigen dienst te houden in 't Zenit. Maar wat is het fijn om weer samen met u in de kerk te kunnen starten en eindigen en ook te vertellen wat we hebben gedaan, ontdekt, gehoord, gelezen.

Zoals u gewend bent vertellen we u daar ook graag wat meer over hier (in het Kerkblad). De vorige keer heeft u kunnen lezen over onze mooie Palmpaastakken die we hebben versierd. We vergaten u alleen te vertellen dat deze mooie takken alweer voor het tweede jaar op rij, cadeau zijn gedaan aan de kinderkerk door Kees en Leny van de bloemenkraam op de markt. Bij deze nogmaals bedankt daarvoor!

Met Pinksteren hebben we met de oudste kinderen van onze groep proefjes gedaan rondom ‘in beweging gezet worden’. Zo dansten er rozijnen in spa rood en was er een proefje met cola en soda wat enorm ging bruisen. De jongere kinderen hebben slingers met crępepapier en een knijper gemaakt, die prachtig konden dansen op de wind. Verder hebben we in de weken daarna een cadeautje gemaakt voor Elias, het zoontje van Eline en Noë en broertje van Kirsten. Ook vanuit de kinderkerk nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoontje! Ook hebben we het verhaal van de roeping van Samuël gehoord en daarna een luisterspel gespeeld. En op vaderdag hebben we gesproken over vaders in de bijbel, dat Jezus twee vaders had en het verhaal van Abraham die op reis ging gelezen. Vervolgens hebben we geblinddoekt een reis gemaakt door 't Zenit. Dat was spannend, ergens naar toe lopen zonder dat je iets kunt zien. Zou Abraham zijn reis net zo spannend hebben gevonden? Hij wist immers ook niet waar hij naar toe op reis was. Als afsluiter speelden we het spel memory. Abraham was immers best op leeftijd en dan is memory spelen altijd een goede geheugentraining. Lidewij was de echte winnaar bij dit spelletje.

 

Kortom we zijn erg blij om weer samen naar de verhalen uit de Bijbel te kunnen luisteren, erover te kunnen praten met elkaar en leuke dingen met elkaar te kunnen doen.

 

We kijken uit naar de zomerdienst waarin we met elkaar het seizoen afsluiten en jullie allemaal een fijne zomervakantie wensen. Het belooft weer een leuke dienst te worden, dus houd 11 juli alvast vrij in jullie agenda’s!